2 Comments
Advanced technology day 5 logo

Svečano objavljujem, najavljujem i obavještavam svekolikom Microsoft tehnologiji naklonjenom pučanstvu (bogu mili, a niti vragu nisu mrski), da će se 1.12 u Zagrebu održati Advanced Technology Day konferencija na kojoj će biti prezentirane umotvorine gomile štrebera zatvorene u prostorije sa gomilom kompjutera. Da ne spominjem nemali iznosi tekućih racuna tih istih štrebera, koji su ne samo dobro plaćeni, nego im još i titraju na radnom mjestu sa bespatnim kavama, jeftinim jelika iz 57 svjetskih kuhinja, izvrsnim zdravstvenim, i još par sitnica. To je kao da plaćate crnogorca da spava (figurativno rečeno, bez nacinalnih konotacija molim!). Taj višegodišnji proces, ili eksperiment, je rezultirao sa nekoliko izvrsnih softwareskih alata i frameworka koji će biti prezentirani od strane stručnjaka iz Microsofta i par renomiranih domaćih tvrtki.
Izdvojio bi neke naslone redom:

  • ASP.NET 4: nakon godina zanovjetanja puritanaca konačno će stranice prolaziti W3C validaciju. To znači mogučnost potpunog isključivanja ViewState input taga, kontrole nad ID-evima serverskih kontrola. itd. Ali to je samo manji dio novosti!
  • Entity Framework 4- skok sa verzije 1 u .net 3.5 na verziju 4 u .net 4. Uvođenje POCO, Lazy loading i još mnogo toga. Dali će nHibernate konačno dobiti dostojnu konkurenciju?
  • Silverlight 3 – RIA platforma postala još bolja: 3D perspektiva, validacija podataka, nove mogučnosti streaminga,…
  • .NET 4 – dynamic objekti - statički c# dobiva dinamičke tipove, asinkrono izvršavanje, poboljšanje Garbage Collectora za višejezgrene sustave
  • MVC 2 – probajte pogoditi tko će prezentirati novu verziju MVC-a? Tako je, autor ovog bloga, glavom i brkovima! Od bitnih novosti u trenutnoj beta 2 verziji: Area, predlošci, klijent/server validacija podataka. Nešto su mi malo vremena dali, valjda ih nisam naljutio necim? Svejedno, nadam se da ću zaintrigirati barem nekolicinu koja nebude spavala, i spasiti pokoju dušu izgubljenu u WebForms moru isprepletene logike i nepreglednog code-behindea
  • Windows 7 – što donosi novoga za developere
  • Web platform installer – zgodni programčić za instalaciju drugih programa, od CMSova preko SDKova do IDEa
  • IE8 – razvoj pluginova, predpostavljam

Na službenim stranicama možete pronaći prijavu. Nadam se da se vidimo!

Comments

Comment by internet

You raise many questions in my head. you wrote a good post, but it is also mind provoking, and I will have to think about it some more I will return soon. All in all... this is what I was looking for. Bravo!

Comment by blood

As you grow old, your guys health issues may very well alter. Could a light beer intestine cause health problems?