5 Comments

Neko vrijeme razmišljam napraviti jednostavni Asp.net MVC web site čiju izradu bi mogao pokriti u nekoliko blog postova, ali najveći problem je osmisliti temu i ideju. Surfanjem uz jutarnju kavu naišao sam na  zanimljiv site UserVoice.com, i pomislio da bi bilo baš zgodno postaviti jedan account za našu polu-propalu vladu; neka ljudi glasaju za pitanja/probleme, i vlada jednostavno uzima one s najviše glasova i rješava ih! Naravno, to je čista utopija, ali i dobra podloga za spomenutu demo aplikaciju u MVC frameworku. Ne samo da je demo aplikacija za upoznavanje s MVC frameworkom, nego je korisna za cijelo društvo :)! Dovoljno jednostavna da se ne zapletem u poslovnu logiku i infrastrukturu, ali pokriva dovoljno featura frameworka da se povremeni developer može upoznati s njegovim mogućnostima. [more]

Brainstorming ideja:

  • posjetioci daju prijedloge
  • mogućnost glasanja za svaki prijedlog (do X glasova)
  • komentiranje
  • pregled prijedloga po broju glasova
  • pregled komentara
  • “zatvaranje” prijedloga kada isti bude napravljen od strane vladajuće garniture (ili kome će se već postavljati prijedlozi). Mislim da sa ovim featurom ne treba žuriti
  • precizirati što se želi od korisnika i kako se to postići: naglasak na izuzetno jednostavno sudjelovanje i korištenje sitea (usability prije svega)

Tehnologije: ASP.NET MVC, LINQ2SQL (Repository pattern da bi eventualno mogli zamijeniti za nHibernate), StructureMap (IoC/DI), FluentValidation, jQuery za AJAX, …?

Ideja za naziv: Glas Naroda

Grubi class diagram entiteta:

Pozivam vas sve da sa predložite svoju ideju za ovu demo aplikaciju!

Comments

Comment by Nikola Plejic

Oho, ovo zvuči jako zanimljivo i poučno. Svaka čast na ideji i iščekujem nove postove iz serije :). Hoćeš li koristiti .NET-ov Membership provider za rad s userima?

Comment by hudo

Mislim da neću, da se ne zapetljam previše u taj dio. Kako cijeli DAL dio mora biti neovisan o bazi, tako bi trebao napraviti custom membership provider najvjerojatnije, a i da budem iskren, nisam bas na ti sa tim dijelom frameworka. Ali jednog dana se mozda i toga uhvatim, zasto ne! Samo da prvo podignem osnovnu funkcionalnost aplikacije na noge.

Comment by ntatalov

Odlicna ideja!

ntatalov
Comment by new yorkjobs

I’ll immediately grab your rss feed as I can not find your email subscription link or newsletter service. Do you've any? Kindly let me know so that I could subscribe. Thanks.